קיימת סברה מבוססת שמשפחת חדאד מוצאה מירושלים, אשר הגיעו אליה בעליית עזרא ונחמיה, כפי שמופיע בנחמיה ז', לז': "בני לֹד חדיד ואונו שבע מאות ועשרים ואחד".
משפחת חדאד היו מן הכוהנים ויש רבים מהם הנקראים "חדאד כהן", אחד מהם הוא רבי מסעוד אל-חדאד הכהן שהיה ראש ישיבת המקובלים "בית אל" בירושלים.("חן טוב למרי נפש" דף י' ע'ב)
יש אומרים שמוצאו של רבי יצחק (הראשון) בר אברהם חדאד שחי ופעל בג'רבה הוא מהעיר ענאבה שבאלג'יר שבה נולד בשנת ת"מ-1680. היה מתלמידם של רבי אברהם הכהן רבי צמח הכהן ורבי נסים כייאט.
רבי יצחק חדאד שימש כדיין בבית דינו של רבי אהרון פרץ זצ"ל
לרבי יצחק היו שלושה בנים, רבי שמעון, רבי יעקב ורבי אברהם. רבי אברהם, הצעיר באחים, בנה מכספו הפרטי בית כנסת אשר נקרא על שמו והמתפללים בבית הכנסת היו כולם ממשפחת חדאד שגרו ברחוב שנקרא "זנקת אל חדאד" – רחוב משפחת חדאד.
בספרו "חן טוב", מונה רבי משה חדאד 102 תלמידי חכמים ממשפחת חדאד, שמקומות מושבותיהם היו בארץ ישראל, מצרים, מרוקו, טריפולי, ג'רבה, גאבס ונאבל.
רבי יצחק חדאד נתבקש בישיבה של מעלה ביום י"ט לחודש אדר א' שנת תקט"ו- 1755.(מלכי תרשיש דף רס"ב)
ליקט וערך יוסי פרי
הוא חיבר את הספרים:
"תולדות יצחק" ליוורנו תקכ"ב-1762.
את הספר "קרני ראם" ליוורנו תקכ"ה-1765בסוף ספר זה צורף החיבור "זרע יצחק"
בס"ד
לצערי לא הספקתי להתחקות אחר רב יקר ונכבדזה, שאני מבני בניו. ידוע לי כי נולד בשנת הת"מ ונפטר בי"ט באדר א' תקט"ו. היה תלמידו של רבי צמח הכהן. היה לומד ומתפלל בביהכ"נ שהקים בנו.
לפי הרשום אצלי בנו הגדול היה רבי יעקב, ומשנהו רבי אברהם והקטן רבי שמעון.
הספר קרני רא"ם הוא על פירוש רש"י אך גם ובעיקר על פירוש הרא"ם, רבי אליהו מזרחי, שפירש את רש"י על התורה.
מקורו מאלג'יר לא ידוע לי, ואשמח לדעת את מקור הדברים.
מאיר שלום רבה
לשאלתך ראה "שורשים ביהדות תוניסיה" עמוד 64 מאת רבי אפרים חדד.
לגבי שנת לידתו ותאריך פטירתו יתוקן
תודה על הערות
בברכה
יוסי פרי